GALERIE Pagina 1 of 1
© Copyright - Karel Aerssens Praktijk 2019 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Webdesign: Ruudesign
Bowen Techniek Pijnbehandeling Sporttherapie Massage
KLACHTEN ANDERS BEKEKEN PRAKTIJK KAREL AERSSENS
Contact: Praktijk Karel Aerssens Meidoornstraat 43 8922 CK Leeuwarden e-mail: info@karelaerssens.nl telefoon: 06-29553746 Behandeling alleen op afspraak. KvK-nummer: 24339252 NVST lidnummer: L 1479 RBCZ lidnummer: 107005R
Steeds meer (top)sporters vinden de weg naar de Bowen- behandelaar; met name in Australië en Groot-Brittanië wordt er regelmatig gebruik van gemaakt. Ook in Nederland is deze lichte en subtiele techniek in opkomst. Sporters kunnen uit balans raken door eenzijdige training of overbelasting. Ook oude blessures kunnen nog een rol spelen bij deze disbalans. Een enkele spier kan problemen geven in de spiergroepen daaromheen en zelfs op geheel andere plekken van het lichaam. Dit beinvloedt direct de mobiliteit met als gevolg vaak pijn en/of bewegingsbeperking.
Direct behandelde acute blessures herstellen vaak snel en dit voorkomt dat het lichaam gaat compenseren en er elders klachten ontstaan. Chronische blessures hebben wat meer aandacht nodig. De Bowen Techniek werkt op het bindweefsel (fascie) van spieren, ligamenten en pezen. Het reflexmatig toegeven van de fascie aan de Bowen-prikkel laat de spieren ontspannen en hun normale lengte terugwinnen. Houding en coördinatie veranderen en de bloedvoorziening wordt beter en verhoogt de toestroom van zuurstof. Gevolg: herstelperiodes worden aanzienlijk korter, verzuring verdwijnt eerder en blessures herstellen sneller. Het lichaam komt meer in balans. Mentale aspecten die door Bowen positief kunnen worden beïnvloed zijn bijvoorbeeld vermindering van startkoorts en een betere concentratie.
Onderzoeken laten zien dat blessures aan de hamstrings binnen enkele sessies zeer goed te behandelen én te voorkomen zijn. Vastzittende schouders laten significante verbeteringen zien na drie behandelingen (onderzoeken Engeland) en de Bowen Techniek scoort zeer hoog bij het behandelen van RSI/CANS in vergelijking met andere technieken (onderzoek Australië). Ook blessures als verzwikte enkels, verdraaide knieën enz. reageren zeer goed op de Bowen Techniek. De Bowen Techniek werkt dus herstellend erg sterk.
Door de kortere herstelperiode, betere balans, betere doorbloeding en zuurstof-voorziening werkt Bowen uitermate blessurepreventief (de blessuregevoeligheid neemt daadwerkelijk sterk af volgens onderzoek Engeland) en zelfs prestatiebevorderend: groter uithoudingsvermo-gen, hogere belastbaarheid en een betere coördinatie/motoriek. In alle takken van sport wordt op een wetenschappelijke manier gekeken naar verbetering van trainingsmethoden, materialen en sportomstandigheden. Dit zijn dan allemaal invloeden van buitenaf. De Bowen Techniek zou je in dit kader kunnen zien als een "inline fine tuning" van het lichaam. Het is nu ook logisch dat deze relatief nieuwe techniek in tal van sportgebieden zijn waarde al heeft bewezen. Zo is de Bowen Techniek in het land van oorsprong, Australië, tijdens de Olympische Zomerspelen van 2000 veelvuldig toegepast.
Ook professionele voetballers (Premier League, Engeland), rugbyspelers, wielrenners (o.a. Tour de France), krachtsporters (wereldkampioene Ielja Strik - Nederland, behandeld door Elena den Blanken), atleten (Rosina Hodde - Ned.kampioene 100 m horden), etc. worden er mee geholpen. Voor de topsporter is de Bowen Techniek een sterke ondersteuning in het zware trainings- en wedstrijdprogramma, welke als additieve behandeltechniek een eigen plaats verdient naast de
Bowen Techniek en Sport
ondersteuning door masseurs, fysiotherapeuten en sportartsen.
Eens in de maand op dinsdag aanwezig bij: Azil, Centrum voor levenskunst Mauritsweg 157, Dordrecht